Belparkeren en mobiel parkeren in 100 steden voor Yellowbrick en ANWB Parkeren

Parkeren op straat kan met belparkeren of mobiel parkeren kan nu al in 100 steden als u kiest voor ANWB Parkeren of Yellowbrick. Met mobiel parkeren of belparkeren kunnen automobilisten en motorrijders met hun mobiele telefoon snel en veilig achteraf hun parkeertijd afrekenen.

Meer parkeergemak

Belparkeren werkt op kenteken. De gebruiker betaalt alleen de exacte parkeertijd tegen het reguliere parkeertarieftarief. Een snelle en veilige manier van betalen, die klein geld en voldoende saldo op de chipknip overbodig maakt. Door het achteraf betalen kan de bezoeker zonder tijdsdruk in Valkenburg verblijven en loopt hij geen risico op een parkeerboete.

Hoe werkt belparkeren?

Om gebruik te maken van belparkeren moet de gebruiker zich eerst eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn op het gebied van belparkeren verschillende aanbieders, waaruit vrij een keuze kan worden gemaakt.

Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider. De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.

 

Advertenties