Roermond

Vanaf 1 januari 2014 is het ook mogelijk om in Roermond te parkeren via mobiel parkeren en belparkeren. De gemeente heeft met de grootste providers waaronder ANWB ParkerenYellowbrickParkmobile en  Parkline een contract gesloten.

Om gebruik te maken van de voordelen van belparkeren moet de gebruiker zich eerst eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn op het gebied van belparkeren verschillende aanbieders, waaruit gemeente Roermond een keuze heeft gemaakt.

Vergelijking ANWB Parkeren, Yellowbrick, Parkmobile en Parkline (2013)

Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider via de gekoppelde bankrekening. De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.

Voorbeeld met ANWB Parkeren:

Binnen Roermond zijn de volgende landelijke parkeerproviders actief.
ANWB: ​anwbparkeren.nl – app: ANWB Onderweg
Parkmobile: ​parkmobile.nl – app: Parkmobile
Park-line: ​park-line.nl – app: Park line
Yellowbrick: ​yellowbrick.nl – app: Yellowbrick

Advertenties